Logo WhyNot?!

Het is jouw leven! Toch?

Er knaagt iets in jou. Steeds vaker denk je: Is dit het nou? Is dit hoe de rest van mijn leven er uit gaat zien?
Ogenschijnlijk heb je het helemaal voor elkaar. Je hebt jouw studie met succes afgerond en vond al snel een droombaan met een goed salaris. Je rijdt in een hele leuke auto en inmiddels kun je je ook dat mooie huis permitteren. Je bevindt je in een Eat-Sleep-Work-Repeat modus, maar er is weinig ruimte voor creativiteit. Hard werken, een druk sociaal leven, doorjakkeren, altijd haast. Op weg naar wat? Nog meer salaris, een mooiere auto, een nog flitsender functienaam? Je hebt jouw hele leven ingericht om op dit punt te belanden en toch besef je steeds vaker dat meer van hetzelfde jou niet gelukkiger gaat maken. Maar wat dan??
Je weet dat je iets ánders wilt, maar hebt er misschien nog geen duidelijk beeld van wat dat dan is. Je eigen bedrijf starten, skydive instructeur worden, een boek schrijven of de Argentijnse tango leren? De wereld rond in een zeilboot, of een olijfboomgaard in Zuid-Italië overnemen? Wat maakt dat jij voortaan het gevoel hebt dat je daadwerkelijk lééft. Wat is jouw passie, waar word jij blij van, wat geeft jou energie? Kortom: What makes you tick?

Wat is WhyNot?!

WhyNot?! is de sleutel tot jouw succes. Dat klinkt ambitieus en dat is het ook. Het is een middel om jouw doel te behalen. Een middel om datgene tevoorschijn te halen wat er al in jou zit.

Wat biedt WhyNot?!

WhyNot?! biedt jou een no nonsense traject, waarbij we samen een helder beeld krijgen van wat jouw persoonlijke definitie van ‘geluk’ nou eigenlijk is. WhyNot?! heeft hiervoor een methodiek ontwikkeld gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek op het gebied van psychologie. Samen gaan we in vijf sessies, waarvan er vier sessies 2 uur duren en één sessie 1 uur duurt, op zoek naar krachtige antwoorden. Jij voert de uitkomst van de sessies in de praktijk uit. Wég met die goede voornemens. Het gaat nu echt gebeuren.
Iets ondernemen wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Het doorbreken van de sleur en het loslaten van de dagelijkse beslommeringen. Maar denk niet dat dat vanzelf gaat. Er zullen harde noten gekraakt moeten worden en jij moet jezelf eerlijke antwoorden durven geven. Maar wel in een sfeer van veiligheid en vertrouwen. In onze sessies, de gesprekken die we met jou hebben, ligt de focus helemaal op jou. Je mag zonder scrupules eens lekker egocentrisch zijn. Jij stopt met een bijrijder te zijn in je eigen leven, maar gaat voortaan zelf achter het stuur zitten. Of dat nou een Italiaanse sportauto is of een zeilboot; het is aan jou.

Hoe gaat WhyNot?! jou helpen?

Als we weten wat het is dat je echt wilt, gaan we aan de slag met de concrete invulling. Aan de hand van on ze methodiek stellen wij samen uitdagende maar realistische doelen die jou gegarandeerd uit je comfortzone trekken. Een overzichtelijk stappenplan geeft jou het vertrouwen dat het je gaat lukken een andere invulling aan je leven te geven. Weg uit die zwart-witfilm waarin je zat en op weg naar een Full HD kleurenfilm! Wij openen deuren die potdicht lijken te zitten en laten jou zien dat alle deuren open kunnen. Als je maar durft.
Te vaak laten mensen zich leiden door de angst voor het onbekende. Of hebben zich laten overtuigen dat ze iets niet zijn of niet kunnen. Ze kijken naar de 100 beren op de weg (die ze zelf oproepen) en zien er dan maar gauw vanaf om hun dromen na te jagen. WhyNot?! geeft jou een rationele kijk op je dromen en op je angsten, doordat wij niet emotioneel verbonden zijn met jouw doelen. Wij denken niet in beperkingen, maar altijd in mogelijkheden. Wij laten jou zien dat beren op de weg net zo goed teddyberen kunnen zijn.

Waarom WhyNot?!

Ik heb zelf de stap genomen om alles achter me te laten. Ik had die goede baan, dat topsalaris, die mooie auto. Ik weet wat het is om de deur waarachter alle zekerheden liggen, voorgoed achter me dicht te doen. Spannend, dat zeker. Maar ik weet nu ook als geen ander dat als er één deur dicht gaat, er ergens anders drie ramen open gaan. Het klinkt als een cliché, maar alle tegeltjeswijsheden zijn waar. Je moet er alleen in durven geloven.
Ik maak jou alert op je manier van denken en hoe dit jou tegenhoudt om een andere weg in te slaan. Ik sta letterlijk naast jou en help je bij het zetten van je eerste stappen richting jouw doelen. Ik leer jou om de ballast uit het verleden overboord te gooien, prik door de onzin heen waardoor jij jezelf hebt voorgehouden dat je iets niet kan. Ik help jou om de focus te behouden als je zijpaden dreigt te bewandelen of terugschiet in de ‘veilige’ modus. Ja, het leven komt er altijd tussendoor. Maar vanaf nu is dat geen excuus meer. Ik help je ook om niet meer in hokjes te denken. Out of te box-denken is echt onzin zodra je beseft dat er helemaal geen box is.
Dit traject draait om jou en alleen om jou. Dit is het meest egoïstische en tegelijkertijd het meest inspirerende dat je ooit zult doen in je leven. Het wordt een boost voor jouw levensvreugde en misschien inspireer je dan ook anderen in je directe omgeving. Ga die uitdaging met je zelf aan. Of die nou intellectueel, fysiek of een combinatie van beiden is. Het is immers jouw leven? Ga eindelijk dat doen waar je hart ligt, haal álles uit je leven.... WhyNot?!
"Happiness is when what you think, what you say and what you do, are in harmony…
Mahatma Ghandi
"Choose your thoughts wisely,
they create your experiences”

WhyNot?! Daag jezelf fysiek en mentaal uit

Als onderdeel van onze methodiek richt WhyNot?! zich naast de mentale inspanning die wij leveren, ook op fysieke inspanning. Bij WhyNot?! zijn we er 100% van overtuigd dat jij alles aankan op het moment dat jij zowel mentaal als fysiek goed in je vel zit.
Artsen, Psychologen en psychiaters trekken steeds vaker samen op bij de behandeling van chronische ziekten. Dat komt doordat er in de wetenschap steeds hardere bewijzen komen voor het ooit ‘softe’ standpunt dat een gezonde geest alleen in een gezond lichaam gedijt. Daarom is het een onderdeel van onze aanpak dat er bij elk traject sportondersteuning zit in de vorm van oefeningen die jij zelf thuis doet of je kunt gedurende het coaching traject deelnemen aan onze bootcampsessies die wij meerdere keren per week organiseren. Ook krijg je van ons tips voor een gezond voedingspatroon.

Belasting voordeel

WhyNot?! Belastingdienst
* Kosten voor een coaching traject kunnen worden opgevoerd bij de belastingdienst als scholing/studiekosten.
Dit geldt voor de coachingsessies (inclusief BTW) voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Dat betekent dat je afhankelijk van je inkomen tussen de 36, 55 tot 52% terugkrijgt bij de aangifte inkomstenbelasting.
Voor werkgevers geldt dat loopbaan coaching opgevoerd kan worden als kostenpost en dat BTW verrekend kan worden met de betaalde BTW. Dat geldt ook voor ondernemers en ZZP-ers. Er geldt een drempel van € 250,- en een maximum van € 15.000,- per jaar. Het is dus belangrijk een nota in één belastingjaar te betalen, anders wordt er twee keer rekening gehouden met de drempel van € 250,-.
Aan de informatie over fiscale regelingen kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk voor actuele informatie altijd op de site van de Belastingdienst.